Snømåking
Snøen har kommet og det har kommet masse av den. Det er meldt mildere vær til helgen, så det er på tide å få flyttet på den blokkerende snøen, før den blir for tung. Det kan derfor være greit med noen tips rundt snømåking og hvordan man kan gjøre dette uten å putte for stor belastning på kroppen.
- Det første vi skal tenke på er at snømåking faktisk er veldig god trening. Man får brukt hele kroppen og man får også opp pulsen. Så selv om det ofte er litt stress, så får man en positiv effekt av det.
- Det er viktig å kle seg godt. Hvis man er kald får man ofte litt dårligere tid, som igjen fører til at man ikke tenker på teknikk og kontroll. Man kan også åpne glidelåsen eller ta av det ytterste laget, hvis man er kald. Dette er ofte enklere enn å gå inn for å kle på seg mer.
- Varm opp kroppen før man begynner. Dette er litt opp til den enkelte, men det er i hvert fall viktig at man har vært i litt bevegelse før man begynner måkingen. Både ledd og muskulatur trenger bevegelse for å bli varme, slik at de kan gjøre tunge bevegelser uten å bli overbelastet.
- Ta deg god tid. Det er ofte når man har dårlig tid at man begynner å slurve på teknikk og skal gjøre litt for mye fort.
- Ta litt mindre på spaden. Dette gjelder spesielt hvis det er tung snø. Det er bedre å gå litt flere lette turer enn få, men tunge, turer.
Når man måker er det viktig med god teknikk.
- Aktiver musklene mellom skulderbladene og stabiliser skulderbladene ved å åpne skuldrene.
- Bred armstilling
- Ha en naturlig svai i ryggen. Fremoverbøyde stillinger er ikke å anbefale.
- Stikk rumpa litt ut, som igjen hjelper med å holde svaien.
- Ha en lett bøy i knærne og bruk knærne til å løfte istedenfor ryggen.
- Unngå rotasjon i løftet. Det er bedre å snu hele kroppen rundt.
Har du noen flere spørsmål rundt snømåking eller generelt om kroppen, ta kontakt med Kiropraktor i Bærum her: https://www.kiropraktoribærum.no/kontakt/